PEACE of Life

YOGA VARBERG, HT 2023

Höstens yogakurser är igång – enstaka platser finns till terminskurserna och du kan boka en drop-in-plats via sms eller mail för att komma och prova om det är något för dig.

YOGA för Helhet, terminskurs v.34-46 – åter igen på söndagar!
Kursstarter:
Söndagen den 27/8 kl.17:30, 12 ggr. ,
1 plats kvar
Tisdagen den 29/8 kl.18:30, 12 ggr. 
, 2 platser kvar

NYHET!
Mediyoga vid Stress & Utmattning i sluten grupp – alltså inte öppen för drop-in
Onsdagar kl.13-15:30, 8 ggr med start den 4/10
, 4 platser kvar

SENIORYOGA PÅ STOL via Studieförbundet Vuxenskolan
Kursstarter:
Måndagen den 4/9 kl.10-11, 3 platser kvar
Torsdagen den 7/9 kl.10-11, FULLBOKAD

LOKAL: Östra vägen 69C, intill PS Gymnasieskola i Varberg med nedgång på gaveln av huset till källaren. En underbar yogasal där vi hålls i Moder Jords famn.

PARKERING: Det finns gott om platser på den stora parkeringen vid PS Idrottshall och därifrån är det endast ca 1-2 minuters promenad. Det finns även parkering längs med gatan och intill PS efter kl.18 med infart från Engelbrektsgatan.

Kursbeskrivningar:

YOGA för HELHET
Andetaget är centralt. Vi väver in små sekvenser av olika andningstekniker i yogapassen för olika effekt. Vi börjar med grundläggande, lugnande och balanserande tekniker för att senare gå in på energigivande.  Allt utifrån min utbildning till Andningscoach. Den här terminen dyker vi in i kunskap om just andetaget och vikten av att börja eller bli mer medveten om hur just du andas. 

Äger du ditt andetag? Kan du expandera bröstkorgen och fylla lungorna på djupet så att du kommer i kontakt med de nedre lungloberna som är förbundna med nerver som aktiverar lugn-och-ro-responsen i kroppen? Eller har du som många andra lärt dig att expandera magen men inte bröstkorgen?
De flesta av oss går runt med ett konstant påslag av sympaticus; ”fight-flight-freeze”. Men, även om andetaget tillhör det autonoma nervsystemet så ÄR det faktiskt något som du kan ta kontroll över – bli medveten om hur du andas. Kom och få verktyg att hantera stress på praktisk nivå.
Ge rum åt ditt andetag. Träna ditt andetag i rörelse och på så sätt expandera bröstkorgen för att öka din syresättning och aktivera lugn- och ro- responsen i kroppen.

Skapa ett utrymme i vardagen där du ger din kropp möjlighet att återhämta sig.
Vi varvar rena Mediyoga-pass med andra yogapass där vi även gör övningar för att sträcka ut hela baksidan av kroppen – för en helhet. Oavsett pass så har vi utgångspunkt i det mjuka, inkännande förhållningssättet till yogan. Som vanligt; alltid med en längre vila till Gongarnas vibrationer och så avslutar vi med  en meditation. Du behöver inga tidigare förkunskaper av yoga.

MEDIYOGA VID STRESS & UTMATTNING
För dig som är på väg in i eller ur utmattning eller kanske mitt i den. Vi träffas i en liten grupp på max 9 deltagare. Du får lära dig vad som händer i kroppen vid utmattning rent fysiskt men också yogans syn på det ur ett energimässigt perspektiv. Du får landa in i dig själv, andas ut, slappna av och möta dig själv på nytt. Skala av dina gamla mönster och tänka om. Det som tog dig till utmattning tjänar dig inte längre. 
Du får prova på yogans verktyg för att läka och så sakteliga bygga upp dig själv på nytt.
Du kommer under kursens gång få tillgång till MOSI-appen; Mediyoga som metod, under 3 månader som ett stöd för att träna hemma.
Detta är en kurs som är omarbetad sedan jag höll kurser på MediyogaInstitutet i Göteborg under ca 3 års tid och som alltid var fullbokad. Läs gärna vad deltagarna tyckte.

SENIORYOGA PÅ STOL
För dig som är intresserad av en djupgående yoga där vi utgår ifrån stol. Kursen hålls i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan som håller i anmälan och kursavgift. Läs mer på deras hemsida för mer information och anmälan; måndagar och torsdagar

Allmän information:

Du behöver inte ha några förkunskaper från yoga. Vi gör alltid mjuk och inkännande yoga, där du utgår ifrån vart du och din kropp befinner sig just nu.
Dörren är öppen 20 min innan passet börjar.
Kom i mjuka, rörliga kläder och framåt hösten; ta gärna med dig varma sockar och en tröja till vilan.
Missar du ett tillfälle på terminsklassen kan du alltid ta igen i annan grupp, så länge det görs under pågående termin, stäm bara av med mig när du vill komma, så lägger jag fram en matta åt dig.
Samtliga klasser har uppehåll v.44 för höstlov.

Anmälan, avgifter och betalning:

Du anmäler dig genom att fylla i uppgifterna på BokaDirekt. Klicka på den kurs du vill anmäla dig till:
Yoga för Helhet Söndagar
Yoga för Helhet Tisdagar
Mediyoga vid Stress & Utmattning

Kursavgift för Yoga för Helhet: 2 220 kr 
Kursavgift för Mediyoga vid Stress & Utmattning: 3 200 kr 
Kursavgiften betalas när du har fått din faktura per mail och du kan betala till BG 565-3365 eller Swish nr.: 1234 193595. Snälla du, ange fakturanumret i meddelanden.
Vi tar även emot ePassi.
OBS! Din anmälan är bindande.

Du som väljer att gå en termin tillsammans med mig kan även gå på extra pass/ drop-in samt ta med dig en vän att prova-på för endast 120 kr/pass

Drop-in betalas på plats till swishnr: 1234 193595 och kostar 220 kr.
5-kort: 1 000 kr, köpes på plats (Giltighetstid 1 år från utskriftsdatum.)

För att boka drop-in, skicka ett sms till 0704-496687 senast 60 min innan klassen startar för att få svar om du har en plats.
Deltagare som har betalat terminsavgift har dock alltid företräde.

Just DU är så hjärtligt och innerligt varmt välkommen till ett möte med dig själv.