PEACE of Life

YOGA VARBERG, VT 2023

Vårens terminskurser; v.3-16 – öppna för anmälan.

YOGA för Helhet
Kursstarter:
Tisdagen den 17/1 kl.18:30, 12 ggr. Två lediga platser
Torsdagen den 19/1 kl.18:30, 12 ggr. FULLBOKAD

NYHET!!! Mediyoga, 5 baspass
Kursstart Torsdagen den 2/2 kl.16:30-18:00, 10 ggr – LEDIGA PLATSER!

SENIORYOGA PÅ STOL via Studieförbundet Vuxenskolan
Kursstarter:
Måndagen den 16/1 kl.10-11 – Två lediga platser
Torsdagen den 19/1 kl.10-11 – FULLBOKAD

Du kan, som vanligt ta igen missade tillfällen.
Samtliga klasser har uppehåll v.8 och 15 för sport- och påsklov.

Du får verktyg att hantera stress på praktisk nivå vilket ger effekter som bl.a. bättre sömn, rörligare kropp, minskad smärta, ökad självmedvetenhet och självkänsla – en ökad känsla av helhet.

Dr. Joe Dispenza menar att 70% av tiden lever vi under stresshormonerna! What!?
Forskningen visar att det är inte stressen i sig som är farlig för dig, utan bristen på återhämtning. Kom och få verktyg att hantera stress på praktisk nivå.
Yogan jobbar alltid på tre plan; fysiskt, mental och emotionellt. För helhet.

Träna dig i att lyssna till är din innersta gudomliga eller ”gudinnliga” sanning. Vi kan alla få tips och inspiration från andra, men när det kommer till besluten; ta dom från DITT hjärta.
För mig har Mediyoga och meditation blivit en väg att hitta min inre röst och guidning och att läka från en utmattning och skilsmässa.
Kom och prova du med!

All yoga som vi guidar i har som vanligt sin grund i Mediyoga. Mjukt, inkännande och slutna ögon. Yoga, Gongvila och meditation. Men, också med något nytt inslag, för att utmana och utforska ditt inre. De olika klasserna har lite olika inriktning. Läs mer nedan.

LOKAL: Östra vägen 69C, intill PS Gymnasieskola i Varberg med nedgång på gaveln av huset till källaren. En underbar yogasal där vi hålls i Moder Jords famn.

PARKERING: Det finns gott om platser på den stora parkeringen vid PS Idrottshall och därifrån är det endast ca 1-2 minuters promenad. Det finns även parkering längs med gatan och intill PS efter kl.18 med infart från Engelbrektsgatan.

Kursbeskrivningar:

YOGA för HELHET
Denna terminen utforskar vi Mudras lite mer på djupet. Handpositioner inom yoga och meditation som skapar läkande energiflöden i din kropp.
Andetaget kommer fortsatt att vara ännu mer centralt även denna termin då jag väver in det jag har lärt mig i min utbildning till Andningscoach. Vi provar på olika andningstekniker för olika effekt och du får lite mer kunskap om just andetaget och vikten av att börja eller bli mer medveten om hur just du andas. 

Äger du ditt andetag? Kan du expandera bröstkorgen och fylla lungorna på djupet så att du kommer i kontakt med de nedre lungloberna som är förbundna med nerver som aktiverar lugn-och-ro-responsen i kroppen? Eller har du som många andra lärt dig att expandera magen men inte bröstkorgen?
De flesta av oss går runt med ett konstant påslag av sympaticus; ”fight-flight-freeze”. Men, även om andetaget tillhör det autonoma nervsystemet så ÄR det faktiskt något som du kan ta kontroll över.
Bli medveten om hur du andas.
Ge rum åt ditt andetag. Träna ditt andetag i rörelse och på så sätt expandera bröstkorgen för att öka din syresättning.

Skapa ett utrymme i vardagen där du ger din kropp möjlighet att återhämta sig.
Vi varvar rena Mediyoga-pass med andra yogapass där vi även gör övningar för att sträcka ut hela baksidan av kroppen – för en helhet. Oavsett pass så har vi utgångspunkt i det mjuka, inkännande förhållningssättet till yogan. Som vanligt; alltid med en längre vila till Gongarnas vibrationer och så avslutar vi med  en meditation. Du behöver inga tidigare förkunskaper av yoga.

MEDIYOGA, 5 BASPASS
Under denna kursen går vi igenom fem av Mediyogas baspass, som du även får mailat till dig som pdf så att du kan påminnas och träna själv på egen hand. 
Benämningen ”bas” är en term som ibland underskattas men som är livsavgörande. Att tillgodose våra ”basala” behov är grundläggande för att skapa läkning och hälsa.
Detta är en grundläggande kurs för dig som är nyfiken på Mediyoga, som kanske tror att yoga inte är något för dig, att du är för stel för att göra yoga. Då är det här din kurs!
Börja att fylla den viktigaste verktygslådan i ditt liv; med verktyg att förebygga stress, få en rörligare kropp, lättare att fokusera, bättre sömn och ökad livskvalitet.
Det finns utrymme att ställa frågor i början av varje klass.

SENIORYOGA PÅ STOL
För dig som är intresserad av en djupgående yoga där vi utgår ifrån stol. Kursen hålls i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan som håller i anmälan och kursavgift. Läs mer på deras hemsida för mer information och anmälan; måndagar och torsdagar

 

Allmän information:

Du behöver inte ha några förkunskaper från yoga. Vi gör alltid mjuk och inkännande yoga, där du utgår ifrån vart du och din kropp befinner sig just nu.
Passen är 90 min. Dörren är öppen 15 min innan passet börjar.
Missar du ett tillfälle kan du alltid ta igen i annan grupp, så länge det görs under pågående termin, stäm bara av med mig när du vill komma, så lägger jag fram en matta åt dig.

Anmälan, avgifter och betalning:

Du anmäler dig genom att maila till ewa@peaceoflife.nu

Kursavgift för Yoga för Helhet: 2 220 kr som betalas mot faktura efter att du har en bekräftad plats.
Kursavgift för Mediyoga: 2000 kr som betalas mot faktura efter att du har en bekräftad plats.
Du betalar till BG 565-3365 eller Swish nr.: 1234 193595
Vi tar även emot ePassi.
OBS! Din anmälan är bindande.

Du som väljer att gå en termin tillsammans med mig kan även gå på extra pass för endast 120 kr/pass.
Vill du boka båda dagarna så betalar du: 3 420 kr

Drop-in betalas på plats till swishnr: 1234 193595 och kostar 220 kr.
5-kort: 1 000 kr, köpes på plats (Giltighetstid 1 år från utskriftsdatum.)

För att boka drop-in, skicka ett sms till 0704-496687 senast 60 min innan klassen startar för att få svar om du har en plats.
Deltagare som har betalat terminsavgift har dock alltid företräde.

Just DU är så hjärtligt och innerligt varmt välkommen till ett möte med dig själv.