PEACE of Life

Ny heldag med Göran Boll – grundaren av Mediyoga, 25/4 2020 – inställd pga Covid-19.

I AM – PATANJALI
Yogans filosofi – i teori & praktik,
En heldag, lördagen den 25/4 2020, kl.10-16.

Patanjali – vem han var är höljt i dunkel, men han skrev initierat om yoga och filosofi, den förste som systematiskt nedtecknade yogans tidlösa kunskap. Han vävde samman tankar från Buddha och andra indiska visdomstraditioner till en integrerad helhet av vetenskap, filosofi och djup tidlös visdom.
Hans 196 korta sentenser/aforismer översattes redan under medeltiden till ett fyrtiotal olika språk. De etablerades under 1900-talet som ett av yogans allra mest framstående filosofiska verk och anses bl.a. ge en överblick över ett av yogans historiskt sett mest övergripande mål – Medvetenhet.

Denna dag går vi igenom vem Patanjali var och när han verkade. Vi tittar på de centrala aspekterna av hans sutras, gör yogapass och avslutar med några mångtusenåriga övningar och en gongsekvens.

I AM projektet, skapat av Göran Boll är en strävan mot att via workshops, föreläsningar, kurser och självstudier understödja yogans ursprungliga syfte, självreflektion och ökad klarsyn ledande till insikt och medvetenhet. I AM är öppet för alla som vill arbeta med att utveckla sin medvetenhet.

SCHEMA          25/4

10.00     Introduktion, genomgång yoga basics

10.15     Yogapass & Meditation

11.30     Samtal kring dagens tema

12.00     Lunch

13.00     Meditation, samtal och frågestund

14.20     Paus – fika

14.45     Yogapass & Meditation

16.00     Avslut

I anslutning till dagen får du utan extra kostnad:

  • pass och meditationer skickat till dig som PDF.
  • tillgång Online till alla I AM kvällspass som rullar på Yogainstitutet i Stockholm VT-19.

För mer information om I AM, Göran och Yogainstitutets verksamhet – www.goranboll.yoga

KURSFAKTA:

TID & PLATS         25/4 2020, kl.10-16, dörren är öppen från kl.9:30. PEACE of Life, Tångvägen 30 i ABF’s fina danssal i Träslövsläge.

ANMÄLAN           till ewa@peaceoflife.nu där du anger ditt namn, din gatuadress, postadress inkl. ort samt ditt mobilnummer. OBS! Anmälan är bindande.

KURSAVGIFT       950:-
Betalas omgående via swish eller BG efter att du har fått en bekräftelse på din plats för att slutföra din anmälan.
Kursavgiften är inkl. fika, lunch ordnar du själv. OBS! ePassi gäller ej som betalning vid detta event!

ÖVRIG INFO:
För dig som kommer från en annan ort och inte kör bil, så kan du enkelt ta dig hit med buss ifrån tågstationen i Varberg. Du åker med 1:an mot Träslövsläge, hoppar av på Fiskebåtsvägen (efter ca 22 min.) och därifrån är det en kort promenad på ca 5 min. till lokalen.

Angående lunchen, så finns det möjlighet att värma din medhavda mat på platta eller i micro, om så önskas. Det finns kyl att förvara maten i.
Det finns även två härliga restauranger i närheten; www.joelsbrygga.se och www.spiseriet.se men även en pizzeria: www.lajetskrog.se

Du är hjärtligt och varmt välkommen!
Göran & Ewa